Behandelingen

Behandelingen

Tandsteen verwijderen

In een minder goede mondhygiëne ontstaat tandplaque.Tandplaque bestaat uit verschillende bacteriën  die zich vormen als een zacht en kleverig laagje rondom de tanden en  kiezen. Het zijn ook deze bacteriën die cariës en tandvleesontsteking veroorzaken.

Wanneer de plaque  niet dagelijks voldoende wordt verwijderd, dan kan de plaque gaan verkalken door de kalk uit het speeksel. Deze verkalkte tandplaque wordt tandsteen genoemd. Op het ruwe oppervlak van tandsteen vormt zicht gemakkelijk nieuwe plaque.

Een goede reiniging is dus van levensbelang voor het behoud van tanden en kiezen. Naast goed poetsen is ook interdentale reiniging erg belangrijk. Interdentale reiniging wil zeggen dat tussen de tanden met behulp van: tandenstokers of ragers plaque verwijderd wordt. Als aanvulling kan een mondspoelmiddel gebruikt worden, alhoewel uit onderzoeken niet blijkt dat dit veel extra effect heeft.


Behandeling

Omdat u deze tandsteen niet zelf kunt verwijderen is het verstandig hiervoor een afspraak te maken met ons. Het tandsteen wordt verwijderd door middel van (ultra)sone instrumenten en handinstrumenten. Achteraf wordt met een polijstpasta het tandoppervlak weer glad gemaakt zodat nieuwe plaque zich, moeilijker kan hechten aan het tandoppervlak.