Tips en info

Tips en info

Behandelprotocol Coronavirus

In verband met de uitbraak van het Corona-virus volgen wij in de praktijk het behandelprotocol dat gebaseerd is op de meest recente richtlijnen van de GGD, Ministerie VWS en de richtlijn Coronapreventie van de ANT/KNMT.
 
Dit houdt het volgende voor u in:
 
1.) Mocht u 1 dag voor uw geplande afspraak, Corona gerelateerde klachten hebben (u voelt zich ziek, u heeft koorts, u heeft een droge hoest of u voelt zich benauwd en/of u heeft keelpijn) of  één van uw huisgenoten heeft deze klachten, dan verzoeken wij u de afspraak af te bellen. Wees hier alstublieft eerlijk in, mocht u toch tandheelkundig behandeld moeten worden, kunnen wij u daar de weg in wijzen. 
 
2.) Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren met alcohol (Er hangt een dispenser bij binnenkomst links van de deur). U dient de desinfectans goed over de handen te wrijven. Dit geeft echter geen 100% zekerheid voor het niet verder geven of het zelf krijgen van het Corona-virus. 
 
3.) Vóór uw tandheelkundige behandeling krijgt u een bekertje met een waterstofperoxide-mondspoeling (H2O2) aangereikt. U dient hier 30 seconden uw mond mee te spoelen. Eventuele aanwezige Coronavirussen worden zo voor korte tijd verwijderd uit uw mondholte. 
 
4.) In onze praktijk dient u ALTIJD minstens 1,5 meter afstand te houden van andere patiënten/aanwezigen. 3 uitzonderingen hierop zijn familieleden uit dezelfde woning onderling, het behandelend tandheelkundig team van tandarts en assistent onderling, behandelend team en patiënt onderling. 
 
5.) In de wachtruimte mogen zo min mogelijk personen aanwezig zijn. U dient dus het liefst alleen te komen. Andere personen dienen buiten de praktijk te wachten, met uitzondering van een begeleidende ouder of tolk of een gezin die gezamenlijk voor controle komen. Er liggen voorlopig geen tijdschriften en kranten meer in de wachtkamer. 
 
6.) Patiënten en personeel geven elkaar geen hand als begroeting. Een verbale begroeting is voldoende. 
 
7.) Onze ruimtes zullen extra geventileerd worden met schone buitenlucht. Het zal hierdoor wat kouder aanvoelen. Ons excuus voor dit ongemak. 
 
8.) Zelf dragen wij, zoals altijd, bij elke patiënt een mondkapje, nieuwe handschoenen en bij het boren een gezichtsscherm. Ook dit is geen 100% garantie dat er geen Corona-virussen worden overgedragen. 
 
9.) Volg te allen tijde aanwijzingen van het personeel op omtrent uw aanwezigheid in onze praktijk. Zo proberen wij met ons allen, personeel en patiënten, ervoor te zorgen, dat onze praktijk goede en verantwoorde tandheelkundige zorg kan blijven bieden en tevens een bijdrage te leveren aan het niet verder verspreiden van het Corona-Virus in Hardenberg. Wij danken u voor uw begrip en medewerking.